Na dvojvýstavu Záhrada - ABC stavebníctva príde rekordných 149 vystavovateľov

15.03.2005 Celý región

Rekordná účasť 149 vystavovateľov zastupujúcich 265 firiem z celého Slovenska, z Česka a Poľska bude na dvojvýstave Záhrada - ABC stavebníctva. Uskutoční sa ...
Rekordná účasť 149 vystavovateľov zastupujúcich 265 firiem z celého Slovenska, z Česka a Poľska bude na dvojvýstave Záhrada - ABC stavebníctva. Uskutoční sa v Prešove v dňoch 16. až 18. marca. Organizuje ju tradične košická agentúra Bocatius Róberta Šalatu.

Šalata na tlačovej besede v Prešove 9. marca zdôraznil, že v ponuke bude aj produkcia 50 nových firiem, v časti Záhrada bude až o 20 percent viac vystavovateľov ako pred rokom. Keď organizoval prvý ročník ešte samostatnej výstavy Záhrada pred 13 rokmi, tak mu prišlo 30 vystavovateľov. Mal aj zopár slabších ročníkov, ale rast počtu vystavovateľov nie je len signálom obľúbenosti výstavy, ale aj oživenia v stavebníctve. Za mnohé príklady oživenia uviedol, že sa na výstave objaví \"nový konštrukčný systém drevodomov\" od prešovskej spoločnosti SID.
Šalata zdôraznil aj iný ekonomický význam svojich aktivít. Vďaka výstave vzniklo v Prešove viacero obchodných zastúpení stavebných firiem zo zahraničia.
Dvojvýstava má opäť príležitosť ocitnúť sa medzi najnavštevovanejšími na Slovensku vo výstavníckom roku a udržať si primát na samotnom východnom Slovensku. V roku 2004 si ju prišlo pozrieť 38 tisíc návštevníkov.
Historicky najširšou ponukou na výstave bude prezentácia siedmich firiem vyrábajúcich a dodávajúcich krby, kozuby a keramické pece.
Tradične bude vstup bezplatný a pre záhradkárov pripraví počas všetkých troch dní Okresný výbor Slovenského zväzu záhradkárov odborné akcie.

(jj)
 

Vyberte región